9 sfaturi pentru pozele de nunta in Cluj
Organizare nunta

9 sfaturi pentru pozele de nunta in Cluj

de

In organizarea unei nunti de zi in Cluj-Napoca va veti intalni inevitabil cu doua probleme: lipsa de timp suficient pentru o sedinta foto asa cum v-o doriti si voi si fotograful dumneavoastra si lipsa unei locatii unice si originale de care ati putea profita la maxim in timp util.

Din cauza traditiilor specifice zonei, dimineata unei nunti din Cluj poate fi foarte aglomerata si in consecinta timpul pentru sedinta foto foarte scurt - de obicei intre sfarsitul cununiei religioase si inceputul receptiei (orele 13-14). Timpul scurt influenteaza in mod direct locatiile disponibile pentru fotografii - locatiile la o distanta de 5-10 minute de centrul Clujului sunt foarte putine si au fost intens utilizate de fotografi in trecut.

Fotografie mireasa langa Canalul Morii Cluj Napoca

Ce este de facut atunci?

  • In primul rand sfatul meu este sa va eliberati pe cat posibil dimineata nuntii: incercati sa programati cununia civila intr-o zi precedenta nuntii, sa evitati sau sa reduceti drumurile in plus, sa programati, pe cat posibil, biserica mai devreme si receptia mai tarziu. In acest fel puteti aloca mai mult timp sedintei foto si in consecinta puteti mari considerabil numarul si varietatea de locuri disponibile pentru sedinta foto.
  • Alegeti un restaurant care are in apropiere (sau in incinta lui) o locatie pentru poze care va place, de care ati putea profita in timpul receptiei pentru cateva zeci de minute.

Fotografie miri in curtea unui restaurant din Cluj

Fotografie mireasa cu domnisoare de onoare in Cluj Napoca

  • Incercati o locatie pentru poze atipica (in exemplu o poarta veche de pe Bulevardul Eroilor). Daca unicitatea si exclusivitatea unei locatii sunt foarte importante pentru dumneavoastra, incercati un loc in care aveti acces doar dumneavoastra, sau care are o semnificatie aparte pentru voi: locul unde v-ati cunoscut, localul unde petreceti mult timp, etc.

Fotografie mire si mireasa in miscare in Cluj

Fotografie cu mire la o poarta veche in Cluj Napoca

  • Alegeti o locatie clasica: Gradina Botanica, Teatrul, Muzeul de Arta, Parcul Central dar rugati fotograful sa includa cat mai putin posibil din peisaj.

Portrete cupluriin Gradina Botanica Cluj Napoca

  • Alegeti o locatie clasica (exemplu Teatrul National) si incercati sa o puneti intr-o lumina noua cu ajutorul ideilor voastre si ale fotografului, a unor decoratiuni, zone noi din aceeasi incinta etc. 

Fotografie cu mireasa la teatrul din Cluj Napoca

  • Cereti ajutorul fotografului in alegerea locatiei si, de ce nu, a prietenilor vostri: sigur va vor ajuta cu placere si vor veni cu idei la care nu v-ati fi gandit singuri.
  • Incercati sa combinati cat mai multe din variantele de mai sus in timpul nuntii.
  • Nu lasati alegerea locatiei pentru portrete sa fie un stres prea mare, nu uitati de posibilitatea de a face si o sedinta foto dupa nunta, cand aveti timp si resurse suficiente sa ajungeti la orice locatie va imaginati (exemplu statiunea Costinesti).

Locatii deosebite pentru sedinta dupa nunta in Cluj si Costinesti

Atat sfaturile cat si fotografiile au fost realizate si oferite de Vlad Gherman.
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: