Sunt mireasa! Cine ma machiaza?
Frumusete si dieta

Sunt mireasa! Cine ma machiaza?

de

Orice viitoare mireasa doreste sa arate minunat in ziua nuntii. Este ziua in care fiecare detaliu trebuie sa fie pus la punct, totul sa se imbine perfect. Dupa ce ati investit o avere in rochie, pantofi, bijuterii, nu ar trebui sa neglijati nici machiajul din ziua nuntii.

Indiferent daca sunteti genul care obisnuieste sa se machieze frecvent sau nu, pentru ziua nuntii trebuie sa apelati la un profesionist. Si acest lucru nu este un moft.

O mireasa trebuie sa arate bine de la prima aparitie pana la plecarea ultimului invitat, iar asta poate insemna peste 16 ore. Un make-up artist profesionist va v-a ajuta in acest sens.

Odata luata decizia corecta de a apela la serviciile unui profesionist se ridica intotdeauna intrebarea pe cine si cum alegem.

Am sustinut intotdeauna ca portofoliu reprezinta cartea de vizita a unui make-up artist, iar daca nu v-a fost nimeni recomandat, Internetul reprezinta o sursa bogata de posibile contacte. Orice make-up artist care se respecta are o pagina web ce include un portofoliu. Tineti cont de faptul ca fiecare are un stil propriu de a machia si alegeti pe cel al carui stil de machiaj vi se potriveste. O mireasa conservatoare nu se va regasi niciodata intr-un machiaj grafic, asa cum nicio persoana obisnuita sa poarte zilnic un machiaj puternic nu se va simti confortabil cu un machiaj discret.
Portofoliul va v-a ghida catre acel make-up artist a carui tehnica vi se se potriveste, insa hotararea finala o puteti lua numai dupa o consultatie si o proba de machiaj.

Importanta probei in machiajul de nunta

Proba de machiaj, ce ar trebui sa inceapa intotdeauna cu o consultatie, este recomandata atat pentru confortul emotional al viitoarei mirese, cat si pentru make-up artist, oferindu-i acestuia din urma ocazia sa afle mai multe despre stilul viitoarei mirese, despre ceea ce o defineste. Este momentul in care viitoarea mireasa primeste cele mai potrivite recomandari in functie de fizionomie, culoarea parului, nuanta tenului, dar si de rochia de mireasa, accesorii si buchet. Un make-up artist trebuie sa cunoasca cat mai multe detalii despre conditiile climatice si de iluminare din locatia in care se va desfasura nunta. Temperatura poate degrada machiajul, iar lumina poate modifica nuantele alese. Sedinta de proba ar trebui sa dureze minim doua ore, timp necesar pentru a discuta toate detaliile si pentru a realiza machiajul propriu-zis. In cadrul acestei sedinte este recomandat sa aduceti fotografii cu lookuri preferate, decoratiuni alese pentru nunta, esantioane de material folosit in realizarea rochiei de mireasa.

Urmariti cu atentie modul de lucru al persoanei care va machiaza, punand pret pe calitatea produselor folosite si igiena. Nerespectarea normelor de igiena in machiaj poate facilita transmiterea bolilor de piele, un lucru pe care sunt sigura ca nu vi-l doriti inainte de nunta.
Asigurati-va ca pensulele ce urmeaza a fi folosite in machiajul dumneavoastra sunt curate si dezinfectate, produsele de make-up nu sunt expirate, crapate sau nu prezinta un miros respingator. Intrebati persoana care va machiaza daca si cum isi dezinfecteaza produsele de make-up. Un profesionist va v-a raspunde fara ezitare ca nu sare peste aceasta etapa dupa fiecare lucrare pe care o are si foloseste intotdeauna produse profesionale, special formulate in acest sens. De fapt, de pe masa de lucru nu ar trebui sa lipseasca spray-ul de dezinfectare al pensulelor si al altor ustensile, dar nici cel pentru dezinfectarea produselor de make-up. Acesta din urma elimina bacteriile si germenii de pe produsele pe baza de pudra si de crema: farduri de pleoape, farduri de obraz, pudra compacta, fond de ten compact, corectoare, etc
Daca pe masa de lucru a make-up artisului predomina dezordinea, acest lucru se reflecta si in modul sau de lucru.

Nu doar rezultatul estetic final trebuie sa fie pe masura asteptarilor voastre, ci si conditiile si modul de lucru. Doar asa veti avea confortul unui machiaj frumos pe un ten sanatos.

Un ultim aspect de care trebuie sa tineti cont consta in rezistenta machiajului. Acesta trebuie sa reziste peste 16 ore, indiferent de temperaturi, de lacrimile de bucurie varsate sau de pupicii primiti.
Nu va impovarati cu grija machiajului in ziua nuntii si lasati aceasta sarcina pe mana celor specializati sa o faca. Fiti frumoase si traiti emotia si bucuria unei zile magice, ziua cand sunteti mireasa!
Fotografiile din acest articol au fost realizate de Gabriel Hennessey, fashion photographer si Cristina Tantar, make-up artist & trainer @ Make-up 1st Academy. 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: